Location Settings

Select Language

Close

Your Location is -

If you wish to update your location please press the button below (the page will reload)

Denica.

Location: Sofia, Bulgaria
Cancer type: Breast Cancer
Drug type: FEC-Episilolan, Endoxan, 5FU
Hair type: Long, Thick

"Отначало бях леко скептично настроена но след първите няколко процедури резултата даже надхвърли моите очаквания"

Здравейте! Казвам се Деница на 54 години от София. Миналата година бях диагностицирана с карцином на лява млечна жлеза, 2B с радикална левостранна мастектомия.

Химиотерапията ми започна през септември 2021г. и бях лекувана в болница Иван Рилски, София.

За охлаждането на скалпа и системата PAXMAN бях прочела интернет и след това видях реклама в болница Иван Рилски и реших да опитам.

Отначало бях леко скептично настроена (това си е национална черта) но след първите си няколко опита от използването на системата, резултата даже надхвърли моите очаквания.

Чувството на студ беше малко неприятно, но всичко преминава за 5-10 мин. Не бих казала,че съм изпитвала някакъв огромен дискомфорт по време на терапията.

След третата процедура имах много малко изтъняване на косата и съм щастлива да споделя че не чувствах че трябва да нося перука, шапка или покривало за глава. Бях много щастлива и горда от факта, че си нося своята собствена коса.

По време на химиотерапията не използвах боя за коса, а само къна на билкова основа, както и шампоана и балсама на PAXMAN. Много съм доволна от резултата.

Запазих 90% от косата си.

С две ръце бих препоръчала охлаждането на скалпа на всеки който иска да опита защото мисля че за всяка жена е много важно минаваща през химиотерапия.

Дори в болницата ме разпитваха, много по-възрастни жени, които бяха пропуснали момента за запазване на косата, вече на 4-5 вливка поради липса на информация.

Искам да благодаря на първо място на моето семейство, за безкрайните грижи и търпение към мен. Благодаря на моят онколог д-р Маринова от Иван Рилски и не на последно място съм много благодарна на Поли, жената която ми поставяше  каската, следеше ми лекарствата, придружаваше ме навсякъде из болницата по време на моите 6 химиотерапии.

After Treatment

After Treatment

 

"Запазих 90% от косата си. С две ръце бих препоръчала охлаждането на скалпа на всеки който иска да опита"

 
 

Would you like further info?